fbpx

EY SOCIAL ENTREPRENEUR 2016

UtilDeco este întreprinderea socială de inserție care a adus la Iași premiul cel mare la secțiunea ”Social Entrepreneur of the Year 2016”, în cadrul singurei competiții antreprenoriale la nivel global, care are loc și în România începând cu 2014 Programul „The Entrepreneur of the Year”, organizat de Ernst & Young.

Premiul a fost acordat Angelei Achiței, Președintele Fundației “Alături de Voi” România (ADV), pentru activitatea UtilDeco, care la acea vreme era un departament intern în cadrul fundației. Din ianuarie 2020 activitatea UtilDeco a fost transferată pe UtilDeco Group SRL cu acționar unic ADV România. Practic, am dezvoltat un start-up în cadrul fundației, am scalat activitatea și în momentul în care a ajuns la maturitate am trasferat activitatea pe societate comercială.

"Am avut ocazia să fac o vizită Fundației Alături de Voi și am rămas profund impresionată. Fundația ADV schimbă comunitatea locală din județul Iași și comunitățile învecinate prin ceea ce face cu persoanele defavorizate și cu dizabilități din zona; implică acești oameni în diverse proiecte locale; îi educa și îi ajută să se integreze în societate.

Campaniile de informare și educare a tinerilor din zona rurală; precum și cele de informare și asistență psihosocială a persoanelor cu dizabilități și defavorizate; întreagă activitate desfășurată în cadrul unității protejate UtilDeco aduc plus valoare societății și sunt făcute de oameni dedicați trup și suflet, oameni minunați pe care îi iubesc și îi respect și le doresc cât mai multe proiecte frumoase.

Apreciez dăruința și pasiunea de care dau dovadă și mi-aș dori foarte mult să existe mai multe întreprinderi sociale în România. Ei au nevoie de noi, nimic nu contează mai mult decât zâmbetul, mulțumirea și fericirea unui om care reușește să se integreze în societate. Nu fiți indiferenți, implicați-vă. Orice gest contează!", a declarat Gabriela Streza EOY Program Manager - Ernst & Young, în urma vizitei din 2016 la ADV.

"Ne bucurăm foarte mult că acest premiu ajunge la Iași și pune în valoare antreprenoriatul social realizat de către fundația noastră. Este cel mai bun exemplu, că Întreprinderile Sociale sunt investitori în comunitate, crează locuri de muncă, plătesc taxe și impozite, fac profit economic, dar cel mai important aduc profit social pentru comunitate! Este o provocare să menții un echilibru între partea socială și de business a activității fundației, dar și o șansă foarte bună de a genera venituri și a fi independent financiar în asigurarea sustenabilității misiunii sociale asumate!” a declarat Angela Achiței, Președinte ADV România.

 

 

FII PARTE DIN POVESTEA NOASTRĂ!

Ajută-ne să transformăm "dizabilitatea" în "abilitate" !

SUS