fbpx

Testimoniale

Violeta AlexandruMinistrul Muncii și Protecției Sociale
Am rămas impresionată de evoluția UtilDeco de la stadiul de idee, acum câțiva ani, la cel de unitate protejată cu adevărat eficientă fiind, în același timp, un model pentru maniera în care implică beneficiarii – persoane din grupuri vulnerabile, în activități diverse, punându-le în valoare talentul și dedicația. Se poate! Fundația Alături de Voi prin UtilDeco arată că se poate și în România! Prin cunoașterea nevoilor reale ale beneficiarilor dar și prin certe abilități de management și multă dăruire, se nasc și dăinuie proiecte extraordinare nu numai în Capitală ci și în alte locuri din țară. Am avut șansa, în activitatea mea de peste 15 ani în sectorul neguvernamental, să văd multe proiecte dezvoltându-se și le-am privit cu grija celui care știe cât de serioase sunt provocările cu care se vor confrunta pentru a le asigura acestora continuitatea. Fundația Alături de Voi a reușit să găsească, într-un mod firesc pentru că și programele fundației sunt realmente expresia nevoilor locale, un mod de dezvoltare eficient prin înființarea UtilDeco. Când am vorbit prima dată cu Angela Achiței despre proiectele organizației “Alături de Voi" am fost pur și simplu impresionată de ce mi-a povestit. Apoi am vizitat întreprinderea socială dezvoltată de Angela și colegii ei și am avut ocazia să mă conving că vorbele Angelei sunt acoperite de fapte.
Cristina Guseth Director Fundaţia Freedom House România
Este impresionant și încurajator să vezi cum au reușit să schimbe în bine destinul atâtor oameni. în țările mai dezvoltate, întreprinderile sociale sunt încurajate și sprijinite, oamenii aleg de cele mai multe ori produsele lor, din empatie și solidaritate cu semenii lor. Ar fi spre binele nostru, al tuturor, să existe mai multă înțelegere și sprijin atât din partea autorităților cât și a societăți pentru aceste modele generoase și inclusive de dezvoltare economică și socială.
Angela CristeaȘefa Reprezentaței Comisiei Europene în România
Ceea ce a pornit Angela Achiței la Iași este de fapt un mod de a crede în oameni și în puterea lor, uneori încă nedescoperită. Rețeaua pe care a creat-o în cadrul serviciilor sociale și a structurilor de economie socială aduce comunității din Iași, și nu numai, o demonstrație vie a ce înseamnă să fii om al cetății. E un model de urmat atât pentru politice publice locale, cât și naționale.
Gabriela StrezaEOY Program Manager - Ernst & Young
Am avut ocazia să fac o vizită Fundației Alături de Voi și am rămas profund impresionată. Fundația ADV schimbă comunitatea locală din județul Iași și comunitățile învecinate prin ceea ce face cu persoanele defavorizate și cu dizabilități din zona; implică acești oameni în diverse proiecte locale; îi educa și îi ajută să se integreze în societate. Campaniile de informare și educare a tinerilor din zona rurală; precum și cele de informare și asistență psihosocială a persoanelor cu dizabilități și defavorizate; întreagă activitate desfășurată în cadrul unității protejate UtilDeco aduc plus valoare societățîi și sunt făcute de oameni dedicați trup și suflet, oameni minunați pe care îi iubesc și îi respect și le doresc cât mai multe proiecte frumoase. Apreciez dăruință și pasiunea de care dau dovadă și mi-aș dori foarte mult să existe mai multe întreprinderi sociale în România. Ei au nevoie de noi, nimic nu contează mai mult decât zâmbetul, mulțumirea și fericirea unui om care reușește să se integreze în societate. Nu fiți indiferenți, implicați-vă. Orice gest contează!
Ionuț SibianDirector Executiv FDSC
Pentru noi ADV este un trend setter prin ceea ce fac de mulți ani în sfera economiei sociale, coagularea intereselor organizațiilor din domeniul social la nivel local și regional, lupta pentru ca munca sectorului asociativ sa fie respectată și recunoscută. ADV demonstrează în fiecare zi ca este posibil ca organizații din afara Bucureștiului să promoveze cu succes politici publice la nivel național.
Mihaela UngureanuPreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi
Apreciez activitatea desfășurată în cadrul unității protejate UtilDeco cu și pentru persoanele cu dizabilități și consider că ingredientul reușitei este dat de dăruirea cu care aceștia muncesc. Este unul din modelele de bună practică ce poate fi multiplicat cu succes, sprijinind astfel integrarea socială și profesională a persoanelor cu dizabilități și implicit creșterea calității vieții acestora.
Tove Bruvik WestbergAmbasadorul Regatului Norvegiei în România
A fost o vizită foarte informativă care m-a impresionat profund. Apreciez eforturile de a îmbunătăţi serviciile sociale şi de a influenţă şi schimbă modul în care privim serviciile sociale şi intreprinderiile sociale. Mi-ar face plăcere să revin pentru că am descoperit aici o gândire de ansamblu şi un sistem concret de a oferi servicii îmbunătăţite, inclusiv celor din mediul rural.
SUS